Benvingut/da

Sortir
Carme Karr contra la incultura femenina


Voleu llegir-ne un fragment?

Versió electrònica

Afegir al cistell   
 
Preu: 19,50 €
Col·lecció: Capsa de Pandora
ISBN: 978-84-9766-715-9
Nombre de Pàgines: 176
Mides: 13,5 x 21,5
Enquadernació: Rústica amb solapes
Data primera edició: Novembre del 2020


Compartir aquesta pàgina a:

Carme Karr contra la incultura femenina

Araceli Bruch | Susanna Tavera (ed.)

(Primera edició)

L’abril de 1910, quan la societat catalana encara s’està recuperant de la Setmana Tràgica, Carme Karr (1865-1943) és convidada per l’Ateneu Barcelonès a impartir-hi un cicle de conferències sota el títol Cultura femenina. Ella ja és una escriptora i articulista reconeguda i s’ha fet un nom dins el moviment feminista conservador.

Karr aprofita les tres sessions a l’Ateneu per expressar el seu anhel de millora de l’educació de les dones perquè participin activament en el progrés social i de país i denuncia la hipocresia d’un sistema patriarcal que les menysté. Si bé comença defensant una dona instruïda en benefici dels fills i filles –retent tribut a Dolors Monserdà o a Francesca Bonnemaison–, acaba proposant una reforma educativa d’acord amb els nous corrents pedagògics europeus.

Aquests textos mostren la fertilitat i la vigència del pensament de Carme Karr i ens fan reflexionar sobre la consecució d’unes aspiracions que continuen marcant l’agenda feminista.

Araceli Bruch | Susanna Tavera (ed.)

Araceli Bruch, llicenciada en Història de l’art, és una dona de teatre: actriu, directora, dramaturga i professora de dicció. Ha integrat sempre la perspectiva de gènere en el seu activisme cultural i recentment, des de la Junta de l’Ateneu Barcelonès, ha impulsat el grup Dones a la Palestra per promoure el pensament feminista.

Susanna Tavera és historiadora, catedràtica emèrita de la Universitat de Barcelona i autora i editora de nombroses publicacions sobre història contemporània, com és ara, Fons La Revista Blanca. Federica Montseny i la dona nova (1923-1931) (2007) i Sufragisme i sufragistes. Reivindicant la ciutadania política de les dones (2019).

Recull de premsa

Ressenya a Núvol - 11/12/2020