Benvingut/da

Sortir
Catalanes del IX al XIX


Afegir al cistell   
 
Preu: 26,00 €
Col·lecció: Capsa de Pandora
ISBN: 978-84-9766-383-0
Nombre de Pàgines: 448
Mides:
Enquadernació: Rústega sense solapes
Data primera edició: Octubre del 2010


Compartir aquesta pàgina a:

Catalanes del IX al XIX

M. Carmen Sanmartí Roset | María Teresa Julio Giménez | Clara Sanmartí Esteban | Montserrat Sanmartí Roset | Ramon Pinyol Torrents

Aquesta obra ofereix una panoràmica de més de mil anys de la història de Catalunya mitjançant les biografies de prop de 400 dones, d'oficis, especialitats i àmbits diversos. Per tal de recuperar la vida que no ha estat explicada d'aquestes protagonistes,l'equip de redacció ha buidat arxius i fons de museus, ha consultat notícies de premsa, documents notarials, correspondència i manuscrits inèdits. D'aquesta manera, ens mostren com les dones, fossin nobles o sense recursos, religioses o jutjades per bruixeria, artistes o escriptores, burgeses i propietàries, etc. van fer una contribució indispensable a la societat i a la cultura catalanes dels segles IX al XIX. També ens expliquen les dificultats de les dones per formar-se, prendre les pròpies decisions, escapar al destí marcat per a elles i deixar una empremta.
Carme Sanmartí (UVic), Montserrat Sanmartí (URV), Teresa Julio (UVic), Ramon Pinyol (UVic) i Clara Sanmartí donen veu i valor a aquestes dones silenciades. Catalanes del IX al XIX juntament amb Catalanes del XX (2006) constitueixen una proposta decidida per recuperar i situar les dones a la història del nostre país.