Benvingut/da

Sortir
Com escriure bé una ressenya


Voleu llegir-ne un fragment?

Afegir al cistell   
 
Preu: 18,00 €
Col·lecció: Llengua i text
ISBN: 978-84-9766-586-5
Nombre de Pàgines: 264
Mides: 14 x 21,5
Enquadernació: Rústica
Data primera edició: Gener del 2017


Compartir aquesta pàgina a:

Com escriure bé una ressenya

Enric Serra Casals

(Primera)

Guia de redacció del gènere textual més habitual en l’àmbit acadèmic: la ressenya o escrit d’opinió sobre un producte cultural.
S’hi expliquen les característiques de les ressenyes, les seves convencions i exigències formals i les operacions de sentit que hi són habituals, amb l’objectiu de poder escriure un text eficaç i que s’ajusti al gènere.
El llibre s’estructura a partir de seixanta consells organitzats en tres blocs: com assumir la veu d’autor, com proposar un sentit (resumir, descriure, analitzar, argumentar, connectar idees...) i com construir el text (sintaxi, puntuació, estil, paràgrafs...). Al final s’inclouen sis ressenyes que il·lustren aquestes recomanacions.
Aquesta guia serà útil, doncs, a docents i estudiants i, en general, a tothom que hagi de redactar un comentari crític i valoratiu sobre un llibre.

Enric Serra Casals

Enric Serra Casals (Terrassa) Treballa al Servei de Llengües de la Universitat Autònoma de Barcelona i fa de professor al Departament de Filologia Catalana d’aquesta mateixa universitat. Ha creat i coordinat projectes per a l’aprenentatge de la llengua basats en la tecnologia, com el web Argumenta o l’aplicació per a dispositius mòbils Falsos Amics. Ha publicat escrits i articles sobre aquestes qüestions al seu blog personal, Aprendre llengües (http://enricserrabloc.blogspot.com.es) i en revistes especialitzades com Llengua i ús.

Recull de premsa

Ressenya al bloc Aprendre llengües - 20/01/2017

Ressenya al bloc de l'Escola de Llibreria - 20/ 04/ 2017