Benvingut/da

Sortir
Dones, educació i treball


Voleu llegir-ne un fragment?

Afegir al cistell   
 
Preu: 23,00 €
Col·lecció: Textos Pedagògics
ISBN: 978-84-9766-688-6
Nombre de Pàgines: 280
Mides: 14 x 21,5 cm
Enquadernació: rústica amb solapes
Data primera edició: Gener del 2020


Compartir aquesta pàgina a:

Dones, educació i treball

Leonor Serrano | M. del Carmen Agulló

(Primera edició)

Leonor Serrano (1890-1942) va ser mestra, inspectora d’educació, advocada i escriptora. Era, a més, una dona marcada per les dicotomies: nascuda a Castella, va viure i treballar a Catalunya; de família de classe obrera, va passar a formar part de la burgesia intel·lectual i va exercir tasques fins aleshores reservades als homes. El compromís amb el pensament socialista i feminista es fa palès en la seva activitat pedagògica, que abasta des de l’educació infantil fins a la formació de les persones adultes.

Aquest volum aplega cinc textos, traduïts per primera vegada al català, que mostren les principals preocupacions de l’autora: el treball i l’educació de les dones i una pedagogia de caràcter social. La modernitat del pensament de Serrano s'evidencia en les referències constants a la coeducació, la cooperació, el treball com a eix metodològic, la formació al llarg de la vida o la motivació per a l’aprenentatge.

Aquest llibre ha comptat amb el suport de la Diputació de Barcelona

Editat per: M. del Carmen Agulló Díaz

Leonor Serrano | M. del Carmen Agulló

Leonor Serrano Pablo (1890-1942) va ser mestra, inspectora escolar i advocada defensora dels drets de les dones. Va tenir un paper clau en la renovació pedagògica del primer terç del segle XX a Catalunya. Va introduir pedagogies innovadores a l'escola, va defensar la coeducació, i va ser protagonista d'un canvi de model social que situava les dones en primera línia de les reivindicacions per una educació pública més inclusiva. 

 

M. del Carmen Agulló (Xinzo de Limia, Ourense, 1957) és professora de Teoria i Història de l'Educació a la Universitat de Vlència. És una investigadora de trajectòria solvent en l'àmbit de la història de l'educació de les dones, sobretot en el període de la Segona República i durant el règim franquista. 

Recull de premsa

Ressenya a El Diari de l'Educació - 9/03/2020