Benvingut/da

Sortir
El lleure com a projecte


Voleu llegir-ne un fragment?

Afegir al cistell   
 
Preu: 25,00 €
Col·lecció: Textos Pedagògics
ISBN: 978-84-9766-641-1
Nombre de Pàgines: 304
Mides: 14 x 21,5
Enquadernació: Rústica amb solapes
Data primera edició: Octubre del 2018


Compartir aquesta pàgina a:

El lleure com a projecte

Joaquim Franch | Jaume Trilla (ed.)

(Primera edició)

Joaquim Franch va impulsar el 1983 un camp de natura amb l’objectiu de contribuir a la preservació dels aiguamolls de l’Empordà. El record i la satisfacció de l’experiència viscuda –de valor educatiu i ecològic− van motivar-lo a l’escriptura d’aquest llibre, una obra de reflexió i acció que conserva una gran actualitat.
El relat de l’experiència va precedit d’una primera part teòrica. Franch hi reflexiona sobre el concepte de lleure, la institucionalització d'aquesta pràctica i els «dinamismes de l'educació en el lleure»: com funciona, quins agents hi actuen, com es relacionen, amb quins motius. Hi apareixen les constants del seu pensament pedagògic, com són la capacitat per llegir la realitat, un discurs en diàleg amb altres pensadors o el talent per convertir els grups en equips productius. I, per damunt de tot, hi destaca la seva anàlisi crítica i alhora utòpica, el que va fer d’ell una referència en la pedagogia de la segona meitat del segle XX.
Aquesta obra es completa amb un estudi introductori de Jaume Trilla i el text inèdit «Ecos més llunyans», que Joaquim Franch no va poder incloure en l’edició de 1985.

Editat per: Jaume Trilla Bernet

Joaquim Franch | Jaume Trilla (ed.)

Joaquim Franch (1944 – 1987) va ser un dels pedagogs catalans més polifacètics, innovadors i productius del segle XX: mestre, animador, formador de formadors, creador de materials, gestor, investigador... Va treballar dins i fora de l’escola, enllaçant sempre teoria i pràctica, acció i reflexió.

Jaume Trilla és catedràtic de la Facultat d'Educació de la Universitat de Barcelona. Ha estat guardonat amb els premis de pedagogia Josep Pallach, Joan Profitós i Rosa Sensat. És autor de nombrosos llibres sobre educació i un dels principals estudiosos i coneixedors de l’obra de Joaquim Franch.

Premsa

Dossier de premsa