Benvingut/da

Sortir
Et devia una carta


Voleu llegir-ne un fragment?

Afegir al cistell   
 
Preu: 20,00 €
Col·lecció: Documents
ISBN: 978-84-9766-716-6
Nombre de Pàgines: 240
Mides: 13,5 x 21,5
Enquadernació: Rústica amb solapes
Data primera edició: Gener del 2021


Compartir aquesta pàgina a:

Et devia una carta

Correspondència Miquel Martí i Pol – Joan Oliver

Roger Canadell (ed.)

(Primera edició)

Les cartes que es van escriure Miquel Martí i Pol i Joan Oliver durant més de vint anys són un testimoni privilegiat de la relació sincera i íntima entre aquests dos grans escriptors i ajuden a comprendre l’univers cultural i literari de la Catalunya de la segona meitat del segle xx.

La correspondència que s’ha conservat, de 1961 a 1983, mostra una amistat profunda i duradora gràcies a la qual tots dos creadors van poder compartir el seu pensament, les inquietuds provocades per la malaltia, els projectes i els èxits literaris. S’hi evidencia també una mateixa voluntat de construir una xarxa cultural sòlida per al país: la col·laboració en revistes, la participació en actes públics i el treball incansable i coordinat per aconseguir que la literatura tingués un paper fonamental de transformació social i personal. Així mateix, aquest epistolari permet conèixer de primera mà el panorama editorial català de l’època i la importància que hi van tenir ambdós escriptors.

Roger Canadell (ed.)

Roger Canadell és doctor en filologia i professor de literatura catalana a la Universitat Oberta de Catalunya. Ha estat director adjunt de la Fundació Miquel Martí i Pol de 2016 fins a 2020, i ha compaginat la seva recerca sobre literatura catalana del segle XIX amb l’estudi d’autors del segle XX i XXI.