Benvingut/da

Sortir
Filosofia a l'escola


Voleu llegir-ne un fragment?

Afegir al cistell   
 
Preu: 24,50 €
Col·lecció: Interseccions
ISBN: 978-84-9766-663-3
Nombre de Pàgines: 320
Mides: 14 x 21,5
Enquadernació: Rústica amb solapes
Data primera edició: Maig del 2019


Compartir aquesta pàgina a:

Filosofia a l'escola

Matthew Lipman | Ann Margaret Sharp | Frederick S. Oscanyan

(Primera edició)

Si l’objectiu de l’educació és capacitar les persones perquè siguin raonables, crítiques, reflexives i lliures de prejudicis, hem de cultivar les habilitats de pensament, de reflexió i de valoració des de les primeres edats. Hem d’ensenyar a pensar.

Així ho va fer Matthew Lipman, pioner en la introducció de la filosofia a les aules, que va saber detectar la necessitat i el desig dels infants per discutir les coses per si mateixos, escoltar els altres i aprendre d’aquest procés.

Fruit d’aquesta experiència, els autors d’aquest llibre repassen totes les àrees de coneixement de l’escola i proposen maneres de practicar el raonament i estimular el pensament complex a partir de la curiositat innata de les criatures.

Matthew Lipman | Ann Margaret Sharp | Frederick S. Oscanyan

Matthew Lipman (Nova Jersey, EUA, 1923-2010) Filòsof i educador americà. Va ser el creador de Philosophy for Children, un programa per introduir la filosofia a les escoles des dels 3 anys, adaptat en català sota el nom de FILOSOFIA 3/18.

El GrupIREF és una associació que promou la proposta educativa FILOSOFIA 3/18. S’encarrega de la traducció i adaptació d’alguns programes d’aquest currículum i en crea de nous, i s'ocupa també de la divulgació i de la formació del professorat.