Benvingut/da

Sortir
Gent de la Ribera i altres assaigs sobre la Barcelona moderna


Afegir al cistell   Comprar
 
Preu: 23,00 €
Col·lecció: Referències
ISBN: 978-84-9766-268-0
Nombre de Pàgines: 264
Mides:
Enquadernació: Rústega sense solapes
Data primera edició: Març del 2008


Compartir aquesta pàgina a:

Gent de la Ribera i altres assaigs sobre la Barcelona moderna

James Stephen Amelang

Aquest llibre ens proporciona el millor retrat de conjunt sobre els protagonistes de la societat barcelonina dels segles moderns: de les classes socials que la componien; de la seva mobilitat interna; de la fusió de la nova elit dirigent amb la vella aristocràcia; del paper rellevant de la participació política dels artesans mitjançant els gremis.
Amelang ens hi submergeix de la mà de la més genuïna història social, la qual parteix de l'estudi de les realitats socials, amb atenció cap a les qüestios culturals.
Explica el canvi social que va tenir lloc al carrer de Montcada, símbol de la mobilitat ascendent dels comerciants. Analitza la construcció de la identitat del barri treballador de la Ribera, distingit per una notable capacitat de mobiltzació social i política. Parla sobre l'oligarquia dels nobles i ciutadans, oberta a l'accés de nous membres de professions liberals, com advocats i metges. Es refereix, també, a la cultura autobiogràfica, ben representada pel cronista Jeroni Pujades.