Benvingut/da

Sortir
Inventari de llibres i opuscles impresos a Osona (1741-2000)


Afegir al cistell   
 
Preu: 25,00 €
Col·lecció: Documents
ISBN: 978-84-9766-657-2
Nombre de Pàgines: 520
Mides: 16,5 x 24
Enquadernació: Rústica amb solapes
Data primera edició: Maig del 2019


Compartir aquesta pàgina a:

Inventari de llibres i opuscles impresos a Osona (1741-2000)

Modest Reixach Pla

(Primera edició)

Amb més de 6.500 referències de publicacions impreses a Osona, des de l’any 1741 –quan l’obrador de Pere Morera estampa els primers llibres a Vic– fins l’any 2000, aquest inventari té un valor únic per als bibliòfils i per a tota persona interessada a recuperar la nostra tradició cultural.

Perquè a través de les seves pàgines desfilen nissagues d’impressors –els Dorca-Morera, els Tolosa, els Valls, els Soler, els Anglada, la impremta Balmesiana o l’editorial Sala–; i amb ells i la seva producció bibliogràfica se’ns ofereix un retrat de la societat i la vida cultural de Vic i comarca al llarg de 260 anys.

Tal com destaca Manuel Llanas, expert en la història de l’edició a Catalunya, és gràcies a l’esforç individual de Modest Reixach, mantingut durant trenta-cinc anys llargs i alimentat per l’entusiasme i la curiositat intel·lectual, que disposem ara d’aquesta extraordinària síntesi de la impremta i l’edició osonenques.

Modest Reixach Pla

Modest Reixach (1931-2011). Societat, llengua i cultura. Aquests van ser els grans centres d’interès de l’autor. Des de la seva formació humanística fins a la rica i extensa vida acadèmica i professional, al si d’entitats com el Grup Català de Sociolingüística, l’Institut Catòlic d’Estudis Socials de Barcelona, la Fundació Serveis de Cultura Popular i la Fundació Jaume Bofill; també com a coordinador dels primers censos lingüístics a Catalunya o com a membre del Jurat dels Premis de Cultura de la Generalitat.

I aquestes inquietuds van convergir sovint amb la profunda estimació que sentia per la seva ciutat natal, Vic, expressada en la tasca que va fer com a president del Patronat d’Estudis Osonencs, com a professor de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya o en la seva faceta d’investigador.

Recull de premsa

Entrevista al Quatre paraules d'El 9 TV - 15/10/2019