Benvingut/da

Sortir
Josep Colomer i Costa, vigatà pioner de l'automobilisme a Catalunya


Afegir al cistell   
 
Preu: 12,00 €
Col·lecció: Altres entorns
ISBN: 978-84-9766-583-4
Nombre de Pàgines: 102
Nombre d'il·lustracions:
Mides: 21 x 21
Enquadernació: Rústica amb solapes
Data primera edició: Desembre del 2016


Compartir aquesta pàgina a:

Josep Colomer i Costa, vigatà pioner de l'automobilisme a Catalunya

Oriol Casellas

(Primera)

Poca gent sap que Josep Colomer i Costa, fundador de la companyia pelletera Colomer Munmany, va ser un dels pioners de l’automobilisme al nostre país. Entre els anys 1898, quan només tenia catorze anys, i 1906, Colomer va treballar com a xofer per a dues persones riques i influents de la societat osonenca: el banquer Miquel Ricart i l’hisendat Ildefons de Casanova. Ricart el va introduir a la indústria de l’automòbil, mentre que gràcies a Casanova va conèixer la seva futura esposa, Carme Munmany, fet decisiu en la trajectòria personal i professional del jove xofer.


Aquest llibre recull les memòries d’aquesta etapa, redactades durant els anys 50 i inèdites fins ara. Colomer retrata com vivien la burgesia i l’aristocràcia de la Plana de Vic i la seva aposta decidida per les noves tecnologies de finals del segle XIX: l’automòbil, l’electricitat, el telèfon, etc. I revela, també, l’esperit d’un home emprenedor que va saber aprofitar les oportunitats del moment.

Oriol Casellas

Oriol Casellas Domènech (Vic, 1986). Llicenciat en Història per la Universitat Autònoma de Barcelona i diplomat en Ciències Religioses per l'Institut Superior de Ciències Religioses de Vic, s'ha especialitzat en història local viagatana i actualment exerceix la docència a l’educació secundària.