Benvingut/da

Sortir
La fam al món


Afegir al cistell   
 
Preu: 32,00 €
Col·lecció: Referències
ISBN: 978-84-9766-296-3
Nombre de Pàgines: 480
Mides:
Enquadernació: Rústega sense solapes
Data primera edició: Març del 2009


Compartir aquesta pàgina a:

La fam al món

Josep Maria Salrach

Aquest llibre ens ofereix una panoràmica, sintètica i ben documentada, sobre un dels problemes persistents al llarg de la història de la humanitat: la fam.

Al final del recorregut, des de l’antiguitat fins a avui, Salrach conclou que fos quin fos el mode de producció i la forma de vida, a tot arreu han conegut l’amarga experiència de la fam. Tanmateix, durant els segles xix i xx, es va produir un tall històric. La fam va anar desapareixent del Primer Món (Europa, Amèrica del Nord, Japó), mentre es mantenia a la resta del planeta. Una terrible desigualtat que, en lloc d’escurçar-se, sembla agreujar-se en els nostres dies.

Josep Maria Salrach

Josep M. Salrach i Marès (1945) és llicenciat en Filosofia i Lletres i doctor en Història Medieval per la Universitat de Barcelona. Ha estat professor d'aquesta universitat i actualment ho és de la Universitat Pompeu Fabra. És autor de diversos títols d'història medieval i de síntesi històrica. Els últims anys, la seva recerca s'ha centrat en temes socials, com les crisis de subsistència o el sistema de justícia.