Benvingut/da

Sortir
La formació d'una identitat. Una història de Catalunya


Voleu llegir-ne un fragment?

Versió electrònica

Afegir al cistell   
 
Preu: 25,00 €
Col·lecció: Referències
ISBN: 978-84-9766-526-1
Nombre de Pàgines: 488
Mides:
Enquadernació: Rústega amb solapes
Data primera edició: Octubre del 2014


Compartir aquesta pàgina a:

La formació d'una identitat. Una història de Catalunya

Josep Fontana Lázaro

Per què els catalans som avui un poble amb un fort sentit d’identitat? D’on surt aquest sentiment de pertinença a un col·lectiu que comparteix llengua, cultura i unes formes d’entendre la societat i el món? Josep Fontana, una de les veus més autoritzades en l’àmbit del pensament, intenta seguir al llarg del temps, des del segle VIII fins a l’actualitat, el procés que ha acabat conformant aquesta identitat. Fontana formula al passat aquelles preguntes que importen a la societat i al temps en què viu i ens en dóna les claus en un llibre senzill i entenedor. 

Josep Fontana Lázaro

Josep Fontana (1931-2018) va ser catedràtic d'història contemporània a les universitats de València, l'Autònoma de Barcelona i la Pompeu Fabra. Deixeble de Pierre Vilar, Ferran Soldevila i Jaume Vicens Vives, va introduir les escoles renovadores i el treball d’autors cabdals de la historiografia contemporània. Va estudiar els models de transició de l'antic règim cap al capitalisme, la implantació del liberalisme a Espanya i Catalunya i, especialment, la formació del mercat peninsular al llarg del segle XIX. Les seves aportacions els darrers anys es van centrar en la reflexió historiograficopolítica.
Va ser un dels pensadors amb més reconeixement al nostre país i va rebre nombroses distincions honorífiques pel valor de la seva obra.