Benvingut/da

Sortir
La meva aposta per la Universitat


Afegir al cistell   
 
Preu: 25,00 €
Col·lecció: Interseccions
ISBN: 978-84-9766-613-8
Nombre de Pàgines: 352
Mides: 14 x 21,5
Enquadernació: Rústica
Data primera edició: Novembre del 2017


Compartir aquesta pàgina a:

La meva aposta per la Universitat

Una història per al futur

Ricard Torrents

(Primera edició)

«He viscut envoltat d’estudis i llibres d’ençà de la infantesa. Per inclinació i pel convenciment que estudis i llibres són el mitjà privilegiat de viure i acostar-se a la felicitat que els estoics trobaven en la recerca de fer-se i sentir-se humans. Heus aquí el meu credo. Aquesta és la meva aposta.»

El relat sobre el restabliment de la universitat a Vic, un relat en primera persona que arrenca en el moment en què el país s’alliberava de la dictadura franquista, és el pretext que l’autor utilitza per reflexionar sobre el futur de les institucions d’educació superior. Ricard Torrents, intel·lectual i emprenedor, home d’idees però també de gestió, justifica la seva aposta per una universitat com a casa de la ciència i la saviesa, al servei de les persones, en la qual tothom qui vulgui accedir-hi tingui les mateixes oportunitats de fer-ho.

Ricard Torrents

Ricard Torrents i Bertrana (Folgueroles, 1937) és assagista, traductor i crític literari, i impulsor i primer rector de la Universitat de Vic. El 1979 va fundar Eumo Editorial, d’on va ser director literari. Estudiós de Jacint Verdaguer, és membre de l'Institut d'Estudis Catalans i del consell fundador de la revista de poesia Reduccions.

Recull de premsa

Article a El Punt Avui - 2/12/2017

Entrevista a El 9 TV - 13/12/2017

Entrevista a Més 3/24 - 20/12/2017