Benvingut/da

Sortir
Més enllà de twitter


Afegir al cistell   
 
Preu: 18,00 €
Col·lecció: Punts de vista
ISBN: 978-84-9766-553-7
Nombre de Pàgines: 202
Mides: 14 x 21,5
Enquadernació: Rústica
Data primera edició: Novembre del 2015
Compartir aquesta pàgina a:

Més enllà de twitter

De l'expressió indignada a l'acció política

Santiago Giraldo Luque

(Primera edició)

Què se n’ha fet de les accions de protesta que van omplir els carrers de moltes ciutats ara fa uns anys? Què en queda?


Al segle XXI la protesta de carrer necessita les xarxes socials per vehicular la reivindicació col·lectiva. Però aconseguir un trending topic no pot ser mai l’objectiu de la mobilització. Santiago Giraldo Luque proposa reflexionar sobre l’abast i el sentit dels moviments socials a partir de l’estudi de sis casos rellevants: el 15M i les seves rèpliques als Estats Units (Occupy Wall Street) i al Regne Unit (Occupy London); la revolució egípcia; el moviment zapatista a Mèxic; i la PAH a Barcelona.


Quan la protesta s’articula amb accions estratègiques que es basen en objectius consensuats i va lligada a l’exigència de justícia social i de respecte pels drets civils, es poden salvar vides, aturar desnonaments o afavorir transicions democràtiques. I aquestes accions, com ens diu l’autor, són més intel·ligents i eficaces que escriure un missatge de 140 caràcters.

Santiago Giraldo Luque

Santiago Giraldo Luque va estudiar Ciències Polítiques a la Universitat Nacional de Colòmbia i es va doctorar en Comunicació i Periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). És investigador del grup de recerca «Gabinet de Comunicació i Educació» de la UAB, tasca que combina amb la docència en aquesta universitat i també a la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya. Ha publicat diversos llibres i articles relacionats amb els moviments socials i amb l'ús de les tecnologies de la informació i la comunicació per promoure la participació política.

Recull de premsa

Entrevista al programa Més 324 de TV3 - 14/12/2015

Entrevista al programa Gent de casa de Canal Taronja Osona - 26/2/2016

Ressenya a la revista Digitos - 12/5/2016