Benvingut/da

Sortir
Mites per a una nació. De Guifré el Pelós a l'Onze de Setembre


Afegir al cistell   
 
Preu: 18,00 €
Col·lecció: Referències
ISBN: 978-84-9766-535-3
Nombre de Pàgines: 192
Mides:
Enquadernació: Rústega sense solapes
Data primera edició: Novembre del 2014


Compartir aquesta pàgina a:

Mites per a una nació. De Guifré el Pelós a l'Onze de Setembre

Magí Sunyer

Els mites juguen un paper fonamental en la construcció de les identitats d’una comunitat. Personatges i esdeveniments que representen els valors d’aquell grup de persones, en positiu o en negatiu, i que n’expliquen la història i les aspiracions, s’eleven a la categoria de mítics. De vegades, es fonamenten en la realitat, però també poden ser pura fabulació, perquè la veracitat no és essencial per a la projecció d’aquells valors i desitjos.

Magí Sunyer analitza els referents del sistema mític català ─Guifré el Pelós, Sant Jordi, el Canigó, el rei en Jaume, els almogàvers, l'Onze de setembre...─ a partir de les aportacions que hi  han fet la història, la geografia, la llengua i la solidaritat internacional i ens ajuda a entendre com han bastit el sentiment de pertinença a una comunitat i de lleialtat a uns valors.

Magí Sunyer

Magí Sunyer és professor literatura catalana de la Universitat Rovira i Virgili. Ha estudiat l’obra d’escriptors dels segles XIX i XX i la mitologia i la simbologia nacionals en la literatura, en llibres com Els marginats socials en la literatura del Grup Modernista de Reus, Modernistes i contemporanis, Els mites nacionals catalans, La Ciutat Nova i una bona quantitat d’articles. És autor d’un llibre de contes, tres novel·les, dues obres de teatre i diversos llibres de poesia.