Benvingut/da

Sortir
NO ON (rèquiem)


Afegir al cistell   
 
Preu: 15,00 €
Col·lecció: Jardins de Samarcanda
ISBN: 978-84-9766-261-1
Nombre de Pàgines: 96
Mides:
Enquadernació: Rústega sense solapes
Data primera edició: Març del 2008


Compartir aquesta pàgina a:

NO ON (rèquiem)

Víctor Sunyol

NO ON és un text sobre la mort i alhora un text que assaja de ritualitzar la mort. La primera part, NO ON, és un rèquiem. Segueix les parts i els temes del text de la litúrgia cristiana amb algunes adaptacions i amb les idees que la nostra cultura i alguns pensadors contemporanis han anat forjant. Hi ha subtils paral·lelismes temàtics, formals i textuals entre aquest text i el de la litúrgia, tot i que els punts de partida i els discursos sobre la mort són radicalment diferents.
La segona part, Salmòdia, està concebuda com un recitat col·lectiu. Un text oral obsessiu i embolcallant, que oscil·la entre el discurs lògic i racional i el discurs intuïtiu i poètic, la lectura del qual demana una comprensió conjunta per les vies de la raó i per les delssentits i l'emoció.
Atès el caràcter oral d'aquesta segona part, el llibre es completa amb un CD que conté una composició de Xavier Maristany feta a partir de lectures col·lectives del text.

Víctor Sunyol

Víctor Sunyol (1955) és professor de llengua, escriptor i editor. Ha dirigit nombrosos tallers d’escriptura literària i de recursos per a la creativitat, tant en l’ensenyament formal com el no reglat, i ha reflexionat sobre aquestes qüestions en conferències i articles. El seu llibre Màquines per a escriure (1992) ha esdevingut un referent entre els manuals de la creativitat escrita.

Com a poeta, Sunyol busca una possibilitat de “dir” (més enllà del llenguatge-representació), materialitzada en diverses estratègies textuals que al llarg de les seves obres conformen un assaig de poètica discontínua i ramificada.  La seva poesia, present a diverses antologies, ha estat traduïda al francès, alemany, anglès, eslovè, italià i castellà.