Benvingut/da

Sortir
Per avançar en l'educació


 
Preu: 26,00 €
Col·lecció: Textos Pedagògics
ISBN: 978-84-9766-390-8
Nombre de Pàgines: 480
Mides:
Enquadernació: Rústega sense solapes
Data primera edició: Desembre del 2010


Compartir aquesta pàgina a:

Per avançar en l'educació

Marta Mata Garriga

Estructurat en quatre eixos temàtics, aquest volum recull les principals inquietuds de Marta Mata: l'escola pública, la formació dels mestres, l'aprenentatge de la llengua i l'educació dels infants. En forma d'articles i discursos, alguns inèdits, ens arriba el pensament d'aquesta mestra i pedagoga que va tenir un pes decisiu en les polítiques educatives a Catalunya durant la segona meitat del segle XX.
Les seves reflexions, plenament vigents, ens parlen d'un objectiu ambiciós: "La lliçó de políticeducativa, d'educació i d'escola públiques, que ens donen els pedagogs al llarg de la història ens proposa unes orientacions: (...) la del sentiment del deure envers l'educació de cada infant, en la perspectiva de la realització de la persona, de la comunitat, de la humanitat."
La tria de textos ha anat a càrrec del Patronat de la Fundació Àngels Garriga de Mata. Pere Solà, professor de la Universitat Autònoma de Barcelona, ha elaborat les cronoloies que encapçalen el volum. Núria Simó i Joan Soler, professors de la Universitat de Vic, n'han escrit l'estudi introductori.

Recull de premsa

Ressenya a Catorze.cat - 22/06/2016