Benvingut/da

Sortir
Testimonis sense veu


Voleu llegir-ne un fragment?

Versió electrònica

Afegir al cistell   
 
Preu: 20,00 €
Col·lecció: Punts de vista
ISBN: 978-84-9766-690-9
Nombre de Pàgines: 224
Mides: 13,5 x 21,5
Enquadernació: Rústica amb solapes
Data primera edició: Febrer del 2020


Compartir aquesta pàgina a:

Testimonis sense veu

Josep Hereu

(Primera edició)

Han passat més tres quarts de segle des que el món es va horroritzar amb les imatges que les tropes aliades van mostrar d’Auschwitz i dels camps nazis. Uns anys després desapareixien els camps de Kolimà i tot l'univers concentracionari soviètic. Les víctimes d’ambdós sistemes totalitaris es compten per milions. I malgrat els milers de testimonis, hi ha qui encara nega l’horror dels Lager i del Gulag.

La lectura no és mai un acte passiu; és transformador. I amb el testimoni dels qui van patir i morir als camps nazis i soviètics, el seu horror passa a formar part de la nostra història. D’aquí neix aquesta reflexió sobre la necessitat de rebre el llegat de les víctimes. Si per a moltes d’elles l’escriptura va ser una lluita contra l’oblit, a nosaltres ens permetrà conèixer una mica millor l’ànima humana. Del terror a l’esperança: aquest és el camí que ens proposa l’autor en un relat tan commovedor com necessari.

Josep Hereu

Josep Hereu Bohigas (Tor, Baix Empordà). És doctor en Filosofia i en Teologia. La seva indagació sobre el mal i altres qüestions filosòfiques s’ha plasmat en assajos com Raó i veritats o El mal com a problema filosòfic i, ara, en aquest relat corprenedor que parteix de les narratives del terror per reflexionar sobre la condició humana. 

Recull de premsa

Entrevista a Valors en alça de La Xarxa - 16/03/2020