Benvingut/da

Sortir
Viatgeres i escriptores


Voleu llegir-ne un fragment?

Versió electrònica

Afegir al cistell   
 
Preu: 18,00 €
Col·lecció: Capsa de Pandora
ISBN: 978-84-9766-642-8
Nombre de Pàgines: 240
Mides: 13,5 x 21,5
Enquadernació: Rústica
Data primera edició: Octubre del 2018


Compartir aquesta pàgina a:

Viatgeres i escriptores

Pilar Godayol

«Dones que van gosar» és una bona manera de caracteritzar les deu autores que integren Viatgeres i escriptores. Totes van escriure la seva pròpia història, al marge de la història oficial masculina, com reclama l’escriptora nigeriana Chimamanda Ngozi Adichie.

Lady Mary Wortley Montagu a Constantinoble, la princesa Ekaterina Romanovna Dashkova a Europa, Mary Wollstonecraft a Escandinàvia, Florence Nightingale a Egipte, Mary Kingsley a Àfrica, Edith Wharton a França, Gertrude Bell a Aràbia Saudita, Vita Sackville-West a Pèrsia, Aurora Bertrana a la Polinèsia oriental i Montserrat Roig a Leningrad constitueixen una mostra variada de la presència de les dones en la cultura literària viatgera de diverses èpoques. Amb elles, Pilar Godayol fa un petit homenatge a totes les dones que van tenir el coratge d'anar a contracorrent, que van gosar.

Pilar Godayol

Pilar Godayol (Manlleu, 1968) és assagista i professora de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya. Ha publicat llibres i articles relacionats amb les temàtiques següents: estudis biogràfics femenins, historiografia feminista, gènere i traducció i gènere i censura.

Recull de premsa

Entrevista a Quatre paraules d'El 9 TV - 4/12/2018

Article a Ara - 26/12/2018

Entrevista a Ara Criatures - 2/2/2019