Benvingut/da

Sortir
Viatgeres i escriptores


Versió electrònica

Afegir al cistell   
 
Preu: 19,95 €
Col·lecció: Capsa de Pandora
ISBN: 978-84-9766-419-6
Nombre de Pàgines: 240
Mides:
Enquadernació: Rústega sense solapes
Data primera edició: Novembre del 2011


Compartir aquesta pàgina a:

Viatgeres i escriptores

Maria Pilar Godayol Nogué

Viatgeres i escriptores recupera una desena de periples femenins dels últims tres segles (XVIII, XIX i XX) amb un punt en comú: les protagonistes van voler deixar constància de les seves gestes i descobertes.
La Constantinoble de Lady Mary Wortley Montagu, l'Europa de la princesa Ekaterina Romanovna Dashkova, l'Escandinàvia de Mary Wollstonecraft, l'Egipte de Florence Nightingale, l'Àfrica de Mary Kingsley, la França d'Edith Wharton, l'Aràbia Saudita de Gertrude Bell, la Pèrsia de Vita Sackville-West, la Polinèsia oriental d'Aurora Bertrana i el Leningrad de Montserrat Roig constitueixen una mostra variada de la presència de les dones en la cultura literària viatgera de diverses èpoques. Amb elles, Pilar Godayol vol fer un petit homenatge a totes les dones que van tenir el coratge d'anar a contracorrent quan el paper més habitual era el de quedar-se a casa.

Maria Pilar Godayol Nogué

Pilar Godayol (Manlleu, 1968) és doctora en teoria de la traducció i professora de la Facultat d'Educació, Traducció i Ciències Humanes de la  UVic-UCC.