Benvingut/da

Sortir
Viurem per sempre?


Voleu llegir-ne un fragment?

Versió electrònica

Afegir al cistell   
 
Preu: 18,00 €
Col·lecció: Salut i benestar
ISBN: 978-84-9766-692-3
Nombre de Pàgines: 200
Mides: 14x21,5
Enquadernació: rústica
Data primera edició: Febrer del 2020


Compartir aquesta pàgina a:

Viurem per sempre?

Com la biomedicina ens està canviant la vida

Salvador Macip | Chris Willmott

(Primera edició )

En Pere és neuròleg. Puntual, metòdic i prudent. En Jordi, de caràcter optimista i provocador, és biòleg i investiga el càncer. Treballen a prop, cosa que afavoreix les trobades entre tots dos, que aprofiten per xerrar del que els apassiona: enginyeria genètica, medicina regenerativa amb cèl·lules mare, proves genòmiques... Allà on un veu els immensos beneficis per a la salut de les persones, l’altre hi veu els riscos d’una medicina amb un cost econòmic, social i ètic no sempre assumible. La revolució biomèdica que està en marxa farà que puguem viure per sempre?

– No podem evitar que algú s'ofereixi a modificar-te genèticament les cèl·lules amb l’excusa que això t’ho curarà tot.
– Però, Jordi, una teràpia CRISPR per curar una malaltia és molt diferent a modificar un embrió. És el que s’està fent amb aquests nous tractaments contra el càncer.
– I per sort, la gran majoria d’investigadors som bona gent. Com tu, Pere, i com jo!

Salvador Macip | Chris Willmott

Salvador Macip és metge, investigador i escriptor. Doctorat en Genètica Molecular i Fisiologia Humana, actualment dirigeix un grup de recerca a la Universitat de Leicester (Regne Unit) i és professor dels Estudis de Ciències de la Salut de la UOC. Ha publicat llibres per a infants, narrativa breu, novel·les i obres de no-ficció, entre les quals destaca Jugar a ser deus (2014), co-escrita amb Chris Willmott, que va rebre el Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General.

Chris Willmott és professor del Departament de Biologia Molecular i Cel·lular de la Universitat de Leicester (Regne Unit). Va fer un doctorat sobre els mecanismes de resistència als antibiòtics i actualment treballa en les implicacions ètiques i socials dels descobriments biomèdics. És l’editor científic de la revista The Biochemist i ha format part del comitè d’educació del Nuffield Council on Bioethics.

Recull de premsa

Ressenya a Llibres i punt! - 16/03/2020

Entrevista a Valencia City -  30/03/2020

Tast a El Punt Avui - 15/07/2020 (vegeu dossier)

Entrevista a Valors a l'alça Mataró Audiovisual i La Xarxa - 21/9/2020

Entrevista a I bona lletra d'El 9 TV i Xarxa - 23/11/2020

Premsa

Dossier de premsa